Sådan mindsker vi madspild

Vi tager medansvar i at nedbringe madspild, hvor vi har indflydelse. Det er en stor global udfordring, der i høj grad skal løses lokalt.

Samarbejde med Gartnerhjælpen

Vi samarbejder med ildsjælene hos Gartnerhjælpen om at give “de skæve grøntsager” liv og mening i køkkenindustrien. Skævhederne kan nemlig kun ses, ikke smages.

Ifølge en rapport fra FN, bliver der hvert år smidt mere end 900 millioner tons frugt og grønt ud, som sagtens kunne spises. 

Derfor består en stor del af vores grønt af ”skæve”, men lækre, frugter og grøntsager, der på grund af små kosmetiske fejl eller størrelsesmæssige afvigelser skulle have været kasseret. 

Med samarbejdet udvider vi vores arbejde med bekæmpelse af madspild, så det ikke kun kan mærkes i vores køkkener, men også i vores forsyningskæde.

Sidst, men ikke mindst er de skæve grøntsager sæsonaktuelle, hvilket er helt i tråd med vores filosofi om ansvarlig kantinedrift og grønne frokostordninger.

Madaffald bliver til grøn energi

Alt vores madaffald der ikke kan spises eller bruges i nye retter, afhenter vores samarbejdspartner, Daka Refood.

Daka Refood genanvender de affaldsfraktioner, som vi ikke selv kan omsætte i form af interne initiativer til at mindske madspild, og bruger det til biogas, biodiesel og gødning.

Et af vores mål er at minimere mængden af den blandede dagrenovation, som blot bliver anvendt i forbrændingsanlæg. Jo mere vi kan få over i de øvrige affaldsfraktioner, jo bedre, da disse bliver genanvendt som materialer i nye produkter. Vi prøver, hvor det er muligt, at øge brugen af cirkulære affaldsløsninger, så det på sigt bliver muligt at genanvende flest mulige former for affald.