Frokostordning
efter grønne principper

The Cantinas frokostkoncept er grøntsagsbaseret og funderet på sundhed og en lokalt baseret tankegang

Grøntsagsbaseret betyder ikke uden kød

Vi anvender ofte kød og fisk i vores køkken. Vi gør det blot i mindre mængder og højere kvalitet end i traditionelle frokostkøkkener.

Hos The Cantina bestræber vi os på altid at købe kød af dansk oprindelse, og produceret under ordentlige forhold. Omkring vores hovedorganisation i Østjylland arbejder vi blandt andet med producenter som Himmerland kvæg. Vores fisk køber vi altid frisk og fersk og udelukkende MSC-godkendt. Vi bruger primært fisk fra de danske, islandske og færøske farvande, der er fanget under kontrollerede bæredygtige forhold.

Om madspild og genanvendelse

Madspild har altid været på dagsordenen hos The Cantina.

Madspild er en kompliceret dagsorden, som ikke kan løses af den enkelte kok og medarbejder.
Madspild findes i alle led af produktionen, og skal derfor prioriteres højt i dagligdagen. 

Vi ønsker at skabe debat og refleksion i samarbejdet imellem køkkenet og kunden, og derfor indgår vi også altid i en konstruktiv dialog med jer, når vi indgår et samarbejde om frokostordning, så vi sammen kan tage stilling til madspild.


Madspild bliver til biobrændsel

I samarbejde med Daka ReFood bliver vores madaffald hentet ugentligt og transporteret til nærmeste anlæg, hvor det indgår i produktionen af biodiesel, gødning og biogas.

På den måde kan fx toppe fra gulerødder, fedtafskæringer fra kød og udkogte rester fra tilberedelse af fond gøre nytte i stedet for at ryge direkte i skraldespanden.

Kontakt os